Niecałe dwa tygodnie temu przyleciałam do Polski. Pisząc to zdanie dopiero teraz uświadomiłam sobie ile to już czasu zleciało. Jednak jak mnie tu znowu tyle…
KUCHNIA
-
-
W Iwacie wiosna w pełni! I choć ta kalendarzowa w Japonii jeszcze się nie zaczęła to udało mi się już poczuć ten pierwszy zapach wiosennego deszczu- wielu z Was…
-
Jak się dowiedziałam o ikizukuri? Siedząc pewnego wieczoru w domu dostaliśmy od brata Krzyśka wiadomość z linkiem do filmiku. Całe szczęście, że byłam czymś zajęta (pewnie oglądałam jakiś…
-
Zorientowałam się ostatnio, że na temat japońskiej kuchni to zbyt wiele na tym blogu się jeszcze nie pojawiło. Poza przepisem na Yakiniku to chyba w zasadzie nic. Wnioski? Trzeba to jak…
-
Japończycy są bardzo pracowitym narodem. Tydzień roboczy trwa 6 dni, a każdego dnia w pracy spędza się nawet po 12 godzin. Oznacza to, że ludzie nie mają…
Starsze wpisy