Chcesz poznać japońskie przepisy i sprowadzić azjatyckie smaki do swojego domu? Nic prostszego! Pobierz DARMOWEGO ebook’a “Miss Gaijin w kuchni. Japonia na talerzu cz.I” i zaczynaj gotowanie!
Z przyjemnością chciałabym Wam dzisiaj przedstawić efekt moje pracy z ostatnich kilku miesięcy. Mój pierwszy ebook, “Miss Gaijin w kuchni. Japonia na talerzu cz. I”. Pracę nad nim zaczęłam jeszcze w Japonii, od 10 lutego możecie sami zobaczyć jej efekty.
Gotowanie od dłuższego czasu sprawia mi ogromną przyjemność. Choć jako dzieci śmiałyśmy się z siostrą, że to ja do niej będę jeździła na obiady, bo sama byłam w stanie zagotować wodę na herbatę, to w ciagu kilku lat wszystko diametralnie się zmieniło. Podczas tych 5 lat w Japonii poznawanie tajników zupełnie nowej kuchni było dla mnie ogromną frajdą. Dzięki codziennemu smakowaniu japońskich dań, wielogodzinnym rozmowom z japońskimi paniami domu, wspólnemu gotowaniu i codziennej praktyce w kuchni, udało mi się stworzyć moją pierwszą książkę z przepisami.
Znajdziecie w niej podstawy japońskiej kuchni, takie jak sposób ugotowania ryżu, czy przygotowania tradycyjnego wywaru będącego podstawą wielu dań, ale też przepisy na proste dania, które bez problemu możesz odtworzyć w domu by poczuć Japonię na talerzu. Starałam się dobierać je w taki sposób, by składniki do poszczególnych dań były stosunkowo łatwo dostępne w Polsce i wykorzystywane w różnych przepisach.
Ebook jest DARMOWY. Jedynie co musicie zrobić by uzyskać do niego dostęp to zapisać się na newslettera. Znajdziecie w nim nie tylko same przepisy, ale i podlinkowane już produkty, których możecie użyć podczas gotowania. Przy każdym przepisie rozpisane są też kalorie i wartość odżywcza posiłku.
Poza tym z ebook’a jestem o tyle dumna, że cały skład, tekst, zdjęcia i szatę graficzną zrobiłam sama. Była to super zabawa, ale i wyzwanie.Chciałabym tutaj też serdecznie podziękować mojej siostrze Paulinie i Jej Mężowi Marcinowi, za pomoc przy korekcie i rozpisywaniu kalorii. Te japońskie przepisy bez Was nie byłyby tak kompletne 😉
Nie pozostaje mi nic innego niż zaprosić Was do skorzystania z ebook’a. Smacznego!
P.s.
Pamiętajcie by udostępniając efekty swojego gotowania na Instagramie użyć hasztag #missgaijin_ebook . Z chęcią zobaczę wszystkie Wasze posty!
8 komentarzy
Trzeba przyznać, że bardzo fajny e-book! Propagowanie kuchni japońskiej w różnych formach zawsze na plus! 🙂
Dzięki wielkie! Widzę, że też Wam to całkiem dobrze idzie 😉
Ależ mam szczęście:) Trafiłam na twojego bloga po raz pierwszy, a tu e-book kuliarny:) Super, przyda się akurat teraz, kiedy siedzimy w domu i czas sprzyja kulinarnym eksperymentom:) Dziękuję!
Cieszę się, że tu wpadłaś! 🙂 daj znać jak smakowało :))
Hej 🙂 trochę poczutał twój blog, jest bardzo fajny 🙂 Super poczytać o ulubionym kraju z perspektywy kogoś kto jest na miejscu i przeżywa go na własnej skórze 🙂
Niestety nie udało mi się otrzymać dostępu do ebooki mimo obserwowania na i insta i Facebooku, co robię nie tak ?;)
Hej, nie widzę Cię na liście newsletterowej, a to własnie jest jedyny wymóg, który trzeba spełnić by dostać darmowego ebook’a 🙂 Jakbyś miała problemy z zapisaniem się, choć wydaje mi się, że jest to czytlenie rozpisane, podeślij maila- pomogę 🙂
Hej, też chciałam się wpisać na newsletter, ale odnoszę wrażenie, że link nie jest aktywny.
Faktycznie, był drobny problem techniczny, ale wszystko już działa. Pozwoliłam sobie też napisać do Ciebie maila w tej sprawie z konkretną instrukcją 🙂 mam nadzieję, że wszystko się teraz uda! pozdrawiam i smacznego!