Chcesz poznać japońskie przepisy i sprowadzić azjatyckie smaki do swojego domu? Nic prostszego! Pobierz DARMOWEGO ebook’a “Miss Gaijin w kuchni. Japonia na talerzu cz.I” i zaczynaj gotowanie!…
KUCHNIA
-
-
Delikatne, cienkie i chrupiące ciasto. Nienasączone tłuszczem, a w nim idealnie wysmażone warzywa i owoce morza. Poznajcie przepis na japońską tempurę. Tempura to danie japońskie pochodzenia portugalskiego.…
-
Soczyste w środku, chrupkie na zewnątrz, bardzo szybkie do zrobienia i po prostu pyszne. Idealne na przystawkę, dodatek do ramenu czy wieczorny posiłek nie tylko w japońskich domach. Przedstawiam Wam dzisiaj najlepszy przepis…
-
Zupa miso podawana jest w Japonii w zasadzie do wszystkiego. To właśnie od niej zdecydowana większość Japończyków zaczyna swój dzień, to także miso piją do lunchu oraz kolacji. Nie jest też…
-
Jesień w pełni, czas więc na sezonowe produkty, które Japończycy po prostu uwielbiają! Średnio raz na 3 miesiące w większości restauracji, w tym przede wszystkim w tutejszych sieciówkach, zmieniane jest…
-
Inari sushi nie jest w Polsce zbyt popularne. Pierwszy raz jadłam je dopiero w Japonii i… zakochałam się od pierwszego kęsa! Znajomi śmieją się, że dla wielu…
-
Mimo tego, że wielu ludzi japońską kuchnię wciąż kojarzy tylko z sushi, to na moim blogu staram się Wam ją również pokazywać w innych odsłonach. Była już soba,…
-
W Japonii sezon na figi trwa w najlepsze! Z półek sklepowych poznikała borówka amerykańska, brzoskwinie czy truskawki, a na dobre zagościły już figi. W Polsce znane są przede wszystkim figi…
-
Od kilku dni jestem znowu w Japonii. W Iwacie już wiosna w pełni. Ponad 20 stopni w ciągu dnia, około 17-18 wieczorami- piękna sprawa. Już czuć nadchodzące…
-
Siądź spokojnie…Pomyśl… ”Japonia”. Pierwsze skojarzenie? Pewnie sporo z Was pomyślało „sushi!” 😉 Mi przed wyjazdem Kraj Kwitnącej Wiśni też głównie kojarzył się z tą właśnie…